Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Saturday, April 02, 2005

Persiapan

Pagi tadi aku terlewat bangun. Selalu nye aku kuar rumah dalam kol 6.15 atau 6.30 pagi. Tapi, hari ni nampak gaya nye kuar rumah kol 7 pagi. Aku tak ikut jalan depan hari ni. Aku ikut jalan short cut je nak ke Shah Alam. Ikut Paya Jaras tembus kat Subang Indah. Ikut situ kurang sikit jammed nye. Aku send abah aku pun kat Komuter Batu Tiga. Ngam2 pukul 7.30 aku sampai stesen batu 3.

Malam semalam aku tido lambat. Tu pun sebab aku gi jumpa sepupu aku kat Damansara Damai sebab nak gi ambik rantai ngan gelang yang mak aku tempah kat tukang emas masa mak aku balik Kelantan hari tu. Barang kemas tu semua untuk bakal kakak ipar aku.

Lepas dah habis borak2 session, terus balik Sungai Buloh. Ingat nak beli burger je bungkus and then makan kat rumah. But then, bile dah sampai kat Ayem Burger tu terus abah ajak makan kat situ. Abah order beef steak and aku order chicken chop. Ingatkan nak bungkus burger black pepper je untuk siti. Tapi, teringat lak yang siti punya favourite chicken chop. Terus order untuk siti chicken chop bungkus.

Sambil2 makan we chit chat nak dekat sejam jugak lah kat kedai tu. Balik rumah je dah pukul 11 lebih. Balik tu bukan nye tido terus. sambung chit chat lagi kat dalam bilik mak. Chit chat pun bukan pasal ape pun. Pasal majlis kenduri kawin abang aku bulan 5 ni. Semua dah settle dah aku rasa. Khemah dengan Cameraman dah gi tempah dah minggu lepas kat
Nabies Collection. Kad kawin pun dah gi tempah. Baju untuk Nikah pun dah gi tempah. Baju untuk sanding pun alhamdulillah dah gi cari. Baju2 kitorang ni pun dah gi tempah. Baju abah ngan umar jer yang belum tempah. Maybe ahad ni kot nak gi tempah. Nak kata semua siap tu tak lah. tapi, alhamdulillah persiapan tu dah ade lah.

Mak aku lak kat rumah sibuk siapkan bunga telur. Hajat nye nak beli yang dah siap je. Tapi, mak aku kata lagi puas hati kalau buat sendiri. So, bunga telur ade lah separuh yang dah siap. Kompang je yang belum gi tempah lagi. Benda tu semua abang aku serah kat aku je. Yang die tau semua dah siap and lagi satu, pagar belum cat lagi. Benda tu kena buat secara bergotong royong lah.

No comments: