Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Monday, October 02, 2006

Bukak Puasa Kat Kampung Baru

Hari ni aku satu family nak gi bukak puasa kat rumah Mak Long kat Kampung Baru. Mak aku buat ayam bakar ngan kuih puteri mandi. Sedap nye. Harap bulan puasa je lah kalau nak makan kuih puteri mandi ni.


Aku ingat dulu, masa we all kecik-kecik dulu, selalu sangat we all gi bukak puasa kat rumah Mak Long. Selalu nya, kalau gi bukak puasa kat rumah Mak Long mesti ade bubur lambuk free masjid Kampung Baru. Dulu masa kecik-kecik, we all akan beratur dengan tupperware sorang dua. Skrg ni, kalau nak beratur sorry lah. Memang tak akan beratur. Huhuhuhu. Skrg ni, tak payah bawak tupperware dah. Diorang dah siap bungkuskan untuk orang ramai.


Tatau lah pegi hari ni dapat makan bubur lambuk ke tak. Hopefully, ade lah bubur lambuk.


COUNTDOWN : 4 DAYS TO GO

No comments: