Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Friday, November 10, 2006

Alhamdulillah

Lama nye aku tak blogging. Aku memang nak blogging tapi, I’ve no idea nak blogging pasal ape.


Mak aku dah balik dok kat rumah dah. Yer lah kan, sebelum ni, lepas je raya seminggu, mak aku dok kat Muar terus jaga atok aku kat hospital. Skrg ni, mak aku dah balik Sungai Buloh. Atok aku pun balik Sungai Buloh jugak. Mak aku bukan tanak bagi atok aku balik rumah die. Tapi, dok memikirkan kalau die dok kat rumah die, tak der orang nak jaga. Tok de aku pun bukannye sihat sangat. Kalau die dok kat Sungai Buloh, at least ade lah jugak orang nak tengok-tengokkan atok aku tu. Tak mak aku, aku ngan adik beradik aku ade. Hari minggu pulak Mak Long aku datang jaga. Kena gilir-gilir lah jaga.


Actually, aku nak berkongsi lah berita gembira buat aku ngan u all semua. Alhamdulillah setelah bertungkus lumus bekerja nak dekat 3 tahun ni, aku dapat lah jugak pengesahan ke dalam jawatan. Dah lama dah aku tunggu surat ni sebenarnya. Bile dah dapat surat ni, rasa cam lega sangat-sangat. Alhamdulillah jugak bagi pihak abah aku. Lepas je abah aku dah bertukar ke department lain ni (he’s no longer with Commuter anymore), rezeki abah pun murah jugak. Macam-macam lah benefit yang abah dapat sejak pertukaran abah ke department lain ni.


Bile abah aku dah tukar department ni, nampak gaya nya abah aku akan selalu outstation. Kalau dulu, mane ade outstation pun. Paling jauh pun Seremban je. Tu pun balik hari. Tak per lah, nak wat camane kan. Keje kena lah buat jugak.

No comments: