Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Monday, December 04, 2006

Bangun pagi tu mak bagitau no breakfast for today sebab mak nak ajak kitorang semua pegi kenduri kawin kat rumah kawan mak aku. So, tak breakfast lah. So, bermalas-malasan lah dalam bilik and sedar-sedar dah pukul 11 lebih and mak aku masuk bilik tanya, eh, tanak siap-siap ke? Dah pukul 11 lebih ni. Lepas kenduri nak pegi send adik aku pulak sebab die ade kelas kat UNITAR. Memula aku ingat malas nak keluar ngan mak abah aku. Tapi, mak cakap bile lagi nak gi jalan-jalan ngan abah. Kalau hari bekerja memang abah bz. Hari minggu ni je lah yang nak keluar pun. So, aku pun siap-siap lah jugak. Destinasi pertama ke kenduri kawin kat rumah kawan mak aku. Masa aku nak ambik lauk daging kurma tu aku dah dapat bau satu macam. Sambil-sambil aku cedok kuah tu nak ambik daging, aku tanya lah kat mak aku sebab mak aku kat depan aku. Mak, smelly kan this lauk? Mak aku pun cakap a’ah. That means bukan aku sorang je lah yang bau busuk. Mak aku pun bau jugak. Mak aku tak bagi we all makan lauk tu sebab takut sakit perut. Adik aku pulak dok kate, tak per, nak makan, makan je lah. Tak der ape-ape punya lah. Tapi, aku tak berani wooooo. Aku kuis lauk tu ke tepi sikit. Tapi, kena lah jugak sikit kat nasi. Bantai je lah makan.


Lepas balik kenduri, terus menghala ke Kelana Jaya hantar adik aku. Then, terus ke Tesco Shah Alam sebab mak aku nak shopping barang dapur. Lepas tu, terus fetch adik aku kat Kelana Jaya balik and straight away balik rumah. Sampai rumah je semua dah tak larat. So, tido je lah semua. Bangun petang tu nak ambik air sembahyang, tak der air lah pulak. Ingatkan semua kawasan tak der air. Rupa-rupanya abah aku tutup main pipe sebab nak baiki paip. Nasib baik. Aku ni, kalau tak der api tak per lagi. Kalau tak der air memang tak boleh lah. Rasa rimas semacam je.


Agenda malam pulak, dok depan tv menonton mentor je. Tak sokong sesape pun. Sesaje je tengok sebab tatau nak tengok cerita ape. Lepas tengok mentor terus tido.

No comments: