Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, April 26, 2007

Baju Pengantin













Semalam, aku saje-saje je ambik gambar baju pengantin yang aku jahit sendiri. Lepas dah ambik gambar baju pengantin aku tu, dok teringat balik lah pulak kat gambar-gambar masa aku grade dulu-dulu. waaaaa, rindu giler ok kat kawan-kawan aku masa belajar dulu. Masa aku grade dulu, kena pakai baju pengantin yang we all kena jahit sendiri. Masa nak jahit baju tu, memang susah gile lah. Siap menangis-nangis lagi tau nak siapkan gown pengantin tu. Kos yang aku keluar kan masa tu ade lah dalam RM600. Tu semua siap ngan sulam. Aku hantar sulam kat baju pengantin tu kat Kelantan. Jimat kos sikit. Kalau nak hantar kat KL ni memang kena ketuk kaw-kaw punya lah. Tu yang hantar kat Kelantan je. Habis cerita.

Masa hari graduation tu, dah jadi cam acara fashion show lah pulak sebab semua student pakai baju pengantin. Memang meriah habis lah. Macam acara kawin beramai-ramai lah pulak. Tapi, pengantin lelaki nye tak der. Hahahaa. korang jangan nak gelak pulak tengok hasil kerja tangan aku buat baju pengantin ni. Yer lah kan, first time jahit sendiri gown pengantin ni. Aku tengok balik gown ni pun aku boleh gelak sebab tengok betapa tak lawa nye lah baju pengantin aku ni. Tapi, bile dah pakai, cantik pulak ek. Kes masuk bakul angkat sendiri lagi gamaknye. Hahahaha. Aksesori untuk baju pengantin seperti veil ngan mahkota tu aku pinjam je kat Pak Ngah Onn aku. Kebetulan die ade butik pengantin.

Gambar kedua terakhir ngan yang akhir tu, gambar baju kebaya yang aku buat sendiri then kena peraga kan masa fashion show. Kelakar ah bile tengok balik gambar ni. Rindu sangat ngan Ogy ngan Kak Nadia. Kurus kan aku masa ni? Ahakssss.

Harap maaf lah ek gambar aku ni cam gelap sikit sebab aku ambik terus guna digital camera. Aku malas nak scan-scan ni. Leceh.

No comments: