Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Friday, April 13, 2007

Jakarta & Kursus



Mak ngan abah pegi Jakarta pagi ni. Bosan nye lah hari minggu aku kali ni sebab mak abah tak der. Aku yang kena dok kat rumah jaga adik-adik aku ngan atok aku. Abang aku pun ade gak kat rumah. Abang aku dah pindah dok kat rumah mak abah aku sebab kakak ipar aku tengah sarat skrg ni. Dah tak larat nak panjat tangga apartment die. Yer lah kan, dok kat atas langit. Mane nak larat kalau tetiap hari nak panjat. Nasib baik lah ade rumah mak abah yang kat atas tanah ni.

Syok betul mak ngan abah gi Jakarta. Yang paling syok mak lah. Bukan setakat pegi Jakarta je. Abah aku siap cakap nak gi Bandung lagi. Waaaaa, seronok nye, leh shopping. Kawan-kawan aku kate kalau shopping kat Bandung best sebab ade factory outlet. Aku siap pesan kat mak aku suruh cari handbag lawa-lawa untuk aku. Tatau lah tu beli ke tak. Abah aku lak gi sane sebab nak main golf ngan kawan-kawan die. Aku siap cakap kat mak aku, kalau abah gi main golf, mak pegi je lah shopping. Mak aku ni bukan nye berani kalau nak jalan sorang-sorang. Rela die dok dalam bilik hotel dok baca buku dari dok shopping sorang-sorang. Kesimpulannya, kena lah tunggu abah habis main golf, baru mak aku kuar. Diorang pegi Jakarta ni sambil-sambil celebrate anniversary diorang esok.



Pagi tadi jugak aku ade kursus Nilai & Etika kat Menara. Bosan yang amat. Nasib baik ade geng. Kalau tak der geng tatau lah camane ek.

No comments: