Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Saturday, May 26, 2007

Daripada nya Kita Datang, Kepada Nya Kita Kembali

Semalam, pukul 10, aku hantar atok aku kat rumah mak long sebab mak nak gi kuantan hari ahad. So, tak der orang nak jaga atok. Atok aku tu tak kisah je kalau dok umah sorang-sorang kalau we all pegi keje. Tapi, we all yang tak harap atok aku dok umah sorang-sorang. Hari tu, aku keluar hantar Syida pegi kelas kejap je. Balik-balik rumah je, Umar bagitau yang atok aku panaskan lauk tapi, lupa nak tutup api. Alahai, camane lah nak tinggal atok aku kat rumah sorang-sorang. Tu nasib baik adik aku ade. Kalau adik aku tak der, mau terbakar habis semua kat dapur tu.

Ape melalut pasal atok aku pulak ni. Aku nak cerita pasal benda lain. Tercerita pasal atok aku pulak. Semalam, balik dari hantar atok aku, lepak dulu kat bilik mak aku. Masa dok borak-borak ngan mak and Syida, dapat pulak sms dari Kak Jana ngan Kakak Ipar aku Kak Ya bagitau yang baby Kak Ina meninggal pukul 12.15 pm. Aduhai, sedih aku. Aku tatau lah kak ina sempat ke tak tengok baby die sebab baby die terus masuk icu lepas kak ina bersalin due to lemas dalam perut and lung die tak kuat. kak ina pun masuk icu jugak due to asma.

Kak Ina, harap Kak Ina and husband tabah and sabar hadapi dugaan Tuhan. Waaaaaa, aku dah tak terkate ape dah ni. Sedih sangat-sangat.

No comments: