Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Friday, June 29, 2007

Rezeki Jangan Di Tolak

Balik dari keje, terus masuk bilik borak ngan my sister semua kan. Sekali, diorang kate tak makan dari tengahari. So, aku pun ajak lah diorang makan kat Maju Ahmad. Aku nak belanje makan roti nan. We had so much fun gelak-gelak mengimbas kenangan semua. Masa kat kedai makan, tengah makan, nampak lah uncle yang we all empat beradik ambik lesen kat sekolah memandu uncle tu.

Ingat lagi uncle tu kat kitorang ni. Kan selalu kalau pegi kedai mamak, memang die dah siap-siap kira dalam satu kertas and die bagi kat kite kan kertas tu. Masa tu Siti tengah tengok kertas tu. Uncle tu siap cakap kat pekerja Maju Ahmad suruh ambik kertas tu sebab die nak bayarkan ape yang we all makan. Memula we all tanak lah kan. Segan lah jugak kan. Sekali, die siap cakap, tolong bagi uncle bayar satu kali je. Aku pun jadi cam serba salah. Dalam serba salah tu, adik aku bagi jugak kertas tu kat pekerja Maju Ahmad tu. Ahaksss. Rezeki jangan di tolak beb. Thanks Uncle sebab sudi belanje kitorang.

No comments: