Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Monday, August 20, 2007

Bali Malam Pertama

Ok, it's time for me to update blog ni. Skrg ni aku dapat mc 2 hari. Syok betul dok rumah. Dapat mc 2 hari, campur ngan cuti merdeka, dapat lah 5 hari straight cuti. Syok betul lah. Ok, dah dah lah bab mc and cuti ok. Skrg ni nak update pasal Bali pulak.


Hari ni we all pegi LCCT naik bas sebabnye tak der org nak hantar ke LCCT. Bertolak daripada rumah pukul 10 lebih. Pegi ambik Abang Azzam and family kat Taman Tun dulu. Then, terus ke rumah Farhana sebab abang die kawin. Tak pernah seumur hidup aku pegi kenduri kawin pakai seluar tau. Yer lah kan, takkan nak pakai baju kurung lak sebab lepas kenduri nak terus ke KL Sentral nak naik bas ke LCCT.

Sampai kat Kl Sentral dalam pukul 12. Then, tunggu Abah ngan Umar sebab diorang gi hantar kereta kat ofis abah and abah bawak satu lagi kereta and parking kat KL Sentral. So, bertolak from Kl Sentral naik bas ke LCCT dalam pukul 12.45 tengahari. On the way ke LCCT, hujan lah pulak. Dalam bas, aku dok ngan Dina. Penat okeh layan si budak kecik tu. Yang lelain dah berdengkur dah. Aku jugak yang tak berdengkur sebab melayan budak kecik tu. Dah nak sampai LCCT, baru lah free sikit sebab Dina dok ngan abah and ibu die.



Sampai LCCT dalam pukul 1.45 petang. Perkara pertama lepas sampai LCCT ialah pegi toilet dan membuang toksin-toksin dalam badan. Ahakssss. Mak ngan adik aku boleh pulak sakit perut. Aku, alhamdulillah tak der ape-ape. Risau gak kalau sakit perut. Lepas tu, check in barang. Masa abah tengah check in luggage, terus yang perempuan-perempuan ni gi solat. Lepas solat, lepak-lepak sambil makan mcd.

Dalam pukul 4.20 petang, we all dah boleh masuk plane dah. We all jadi org pertama yang masuk plane sebab ade express boarding. Orang-orang yang tunggu untuk normal boarding nampak cam bengang giler jerk. Sorry ok, my dad paid for the express boarding. Ahakssss. Sila jangan jeles ok. Bile dah dapat masuk for express boarding, boleh lah pilih-pilih seat yang best. Kali ni dapat naik Air Bus. Memang syok lah kan naik plane baru. Perjalanan ke Bali ambik masa 3 jam. Bosan giler babas dok dalam plane. So, tido je lah jawabnye. Bangun-bangun dah nak mendarat dah. Alhamdulillah, selamat sampai kat Bandara Ngurah Rai Bali.

Masa sampai kat Bali tu, kat airport die memang wangi semacam bau limau nipis ke. Memang sepanjang-panjang perjalanan ke tempat nak ambik luggage, memang wangi gilerrrr. Toilet kat sane diorang panggil Kamar Kecil.



Lepas dah selesai masuk kamar kecil and ambik beg semua, terus lah keluar ke balai ketibaan. Dari jauh dah nampak dah Pak Agus, Pak Wiwik, Eddy ngan Jessy sambut kitorang. Diorang ni semua kawan-kawan abah from Pandrol Indonesia. Nice to meet them. Seronok sangat. Siap kitorang ni dapat kalungan dari bunga kemboja. Kalau kat sini, bunga kemboja di tanam kat kubur kan. Kalau kat sane, bunga kemboja ni lambang friendship. So, org dah kalungkan, terima aje lah kan. Hehehehe.





Lepas dah naik bas semua, terus diorang bawak we all makan kat Jimbaran. Nama tempat makan tu, Ganesha Pudak Cafe. Makan seafood. Sedap betul. Tapi, tak dapat nak enjoy sangat sebab makan ala-ala candle light dinner kan. Takut terlekat tulang ikan. Sabo je lah kan. Masa tengah dok makan-makan tu, tanya kat kawan-kawan abah mane nak beli simcard indonesia. Diorang kate nanti pegi beli lepas makan.






Masa on the way ke hotel, pemandu bas berenti kat kedai telefon sebab nak beli simcard indonesia. Yeayyyy, dah dapat simcard, boleh lah sms ngan orang malaysia. Seronok banget ok. Kalau tidak, mati kutu lah org kat malaysia tu sebab tak leh nak sms org kat indon ni. Ahakssss.


Lepas dah sudah makan, they all bawak we all pegi check in kat GRAND MIRAGE, NUSA DUA. Sebelum check in, dapat welcome drink kat VIP Lounge. Lepas dah snap-snap gambar kat VIP Lounge, terus masuk bilik. Bilik we all kat ground floor. Bilik best sangat-sangat.






Lepas tu, aktiviti tido sebab penat sangat-sangat.

Nak tengok lagi gambar, sila ke MULTIPLY.

To be continued........

No comments: