Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Monday, September 03, 2007

Happy Birthday Umar

Hari ni birthday Umar yang ke 20 tahun. Dah besar panjang dah adik aku yang bongsu ni. Lepas zuhur we all keluar gi makan kat SAN FRANCISCO STEAKHOUSE. Kali ni buat double celebration sekali ngan Siti sebabnye kemungkinan masa birthday Siti on 20th September nanti, mak ngan abah tak der kat sini. They maybe kena pegi Hong Kong. Tu yang kena buat sekali tu. Tapi, keknye tak sekali lah. Sedap nye lah makan steak kat sini. Dah lama gile tak makan kat SFSH.





Aku suka tengok gambar Dina ngan Azfar kat bawah ni. Hopefully Kakak Dina nanti rapat lah dengan Azfar bile dah besar nanti.



Gambar Azfar kat bawah ni pun membesar bagai juara betul. Kalau orang tengok tak percaya lah budak kecik ni sebenarnya baru 3 bulan lebih. Mesti orang ingat dah 6 bulan tau.


Lepas makan kat SFSH, we all terus ke Putrajaya sebab mak nak pegi tengok Pesta Bunga. Sebelum pegi pesta bunga, we all berhenti kat Jambatan Sri Wawasan sebab nak ambik gambar. Tak der keje dah kan. Lepas dah ambik gambar, drop mak ngan abah kat Pesta Bunga. We all adik beradik tak koser nak ikut gi tengok Pesta Bunga.






We all terus ingat nak gi solat kat Masjid Putra. Sekali, mak ai, ramai nye orang. Terus aku bawak kereta gi Precint 8 gi sembahyang kat surau kat situ. Aku suka lah surau camni, jenis open air. Kenape eh sejak kebelakangan ni, aku asyik pegi masjid yang jenis open air punya. Surau ni lawa lah pada aku. Tapi, kalau diorang maintain surau ni, lagi lawa. Sebab keliling surau ni ade kolam ikan. Tapi, diorang tak jaga lah.


Lepas solat asar kat surau tu, terus gi lepak kat kedai mamak P8 sementara tunggu mak ngan abah habis tengok bunga kat Pesta Bunga tu. Tengah sedap-sedap minum, abah call bagitau suruh ambik kat tempat we all drop abah tadi. Lepas ambik abah, pegi balik surau P8 sebab mak ngan abah nak solat pulak. Lepas tu, we shoot off to Selayang sebab nak cari handphone untuk Siti ngan Umar. Hadiah birthday ok.

Umar ngan siti sepakat beli handphone Sony Erricson. Yang paling tak tahan Umar lah. Dapat handphone Sony Ericson K810i. Huhuhuhu. Jeles banget weh. Takper, my birthday coming soon too. Ahakssss.


Ni Siti Punya


Ni Umar punya


Teringat perbualan aku, abah ngan Syida masa kat kedai mamak hari sabtu lepas.

Nina : Abah, birthday Nina nanti abah bagi sportrim je lah for my car. Hehehehe.

Abah : Haaaaa.

Syida : Boleh kalau awak nak sportrim, 4 tahun berturut-turut awak tak dapat hadiah birthday. Satu tayar RM500 tau.

Nina : Nanti lah fikir dulu.

Camane eh? Tengah fikir-fikir lagi ni. Boleh ke eh 4 tahun tak der hadiah birthday?

No comments: