Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Monday, December 17, 2007

Johor Bharu Trip - Day 4

Pagi ni bangun tak der lah awal sangat. Bangun-bangun terus siap-siap nak gi makan kat coffee house kat bawah. Aku makan ngan Ain je. Nor tak makan sebab voucher ade 2 jer. Nor makan kat luar je lah. Lepas makan, terus call Nor suruh turun sebab aku ngan Ain dah malas nak naik atas.

Pagi ni hajat nye nak ke The Zon. Tapi, before that, sessi lawatan ke sekolah lama aku dulu. Hehehehe. Nasib baik lah aku ingat jalan nak ke Sekolah lama aku. Tak der lah susah sangat nak ke sekolah lama aku tu. Senang banget. Masa sampai kat depan pintu pagar tu, ade sorang Pak Guard tanya, nak masuk cari sape? Aku pun bagitau lah yang aku ni bekas student sekolah Ayer Molek. Die pun siap tanya aku, ade yang berubah ke? Aku tengok cam same je except for padang lah. Dulu padang besar. Skrg ni, padang dah jadi kecik dah.

Kantin sekolah pun still same je cam dulu masa aku darjah 3. Bangunan utama pun same je cam dulu. Cuma nye skrg ni diorang tengah buat bangunan baru sebelah bangunan utama. Lepas dah ambik-ambik gambar, ade sorang pakcik tukang kebun ni tegur aku, bekas student sini eh? Aku pun jawab lah yer kan. Terus die tanya aku ape tah tak ingat dah. Nor pun tanya aku, ko kenal ke pakcik ni? Hahahaha. Mane lah tau kan, ko ingat lagi ke muka pakcik ni. Mane lah aku nak ingat muka pakcik tukang kebun. Ahahahaha. Lawak lah Nor ni.





Lepas dah ambik gambar kat Sekolah rendah aku, pegi pulak ke Sekolah Tadika aku. Dekat je ngan sekolah rendah aku. Satu jalan jerk.


Lepas tu, terus menuju ke The Zon kat Stulang Laut. Kat sini tak der beli ape sangat. Beli Coklat ngan baju je untuk Azfar. Coklat memang murah lah kat The Zon ni sebab die kat Duty Free Zone kan. Kat The Zon tak ambik gambar. Lepas tu, terus gi City Square pulak sebab hajatnye nak gi tengok wayang lah. We all tengok cerita ALVIN and The Chipmunks. Best lah citer die. Si Nor pulak gi tengok wayang siap sorang Chinese Singaporean ni berkenalan ngan die. Hahahaha. Lepas je tengok wayang, Nor terus ajak kitorang melarikan diri. Ahakssss. Takut lah tu.

Lepas tu, tengok wayang, pegi pulak ke Plaza Angsana. Tak der buat ape pun kat sane. Memandangkan dah nak dekat malam, terus makan malam kat Plaza Angsana. Lepas tu, ingatkan nak lepak lagi lah kat Danga bay. Tapi, hujan lah pulak. So, terus balik hotel merehatkan diri. Tido lagi best hujan-hujan ni. Ahakssss.

No comments: