Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, February 07, 2008

An Evening In Bumbu Bali

Malam semalam we all satu family termasuk lah abang-abang, kakak-kakak ipar dan anak-anak buah aku pegi lah dinner kat Bumbu Bali. Jauh giler gi dinner kan. Ahakssss. Nak buat camane, macam-mcam review dah aku baca kate sedap giler makanan kat Bumbu Bali tu. Aku suka makan kat Bumbu Bali. Suasana yang best sangat-sangat dan makanan nye best sangat-sangat. Serius sedap. Korang gi lah try makan kat situ.



Makanan kat sini memang masakan Bali. Satu dish tu, big portion pulak tu. Puas sangat-sangat makan. Masa menu ade je kat tangan aku, aku dah tatau nak makan ape. Banyak giler choice. Kat bawah ni antara makanan-makanan yang we all makan malam tu.


Salmon Steak

Ni yang aku makan. Sedap giler.

Nasi Campur Bumbu Bali. Sedap jugak

Chicken and Squid BBQ Combo

Chicken and Chips

Campur-Campur Tiga. Campur-campur tiga ni cam ala-ala Triple Play Chilli's. Ahahahahaha.


Chicken and Beef BBQ Combo

Definitely will come again lah nanti. Boleh datang lagi sebab ape tau, sebab makanan die sedap-sedap. Worth it lah walaupun jauh plus tersorok lagi Bumbu Bali ni. Nasib baik ade GPS. And, kalau korang nak gi Bumbu Bali ni, aku attach kan sekali map nak ke sane.



Actually, pegi Bumbu Bali ni pun sebab ade special occassion lah kan. Sebab nak sambut birthday kakak ipar aku, Kak Ros.

Lepas dah potong kek and ambik-ambik gambar, we all pun turun lah kan nak balik dah. Sekali, abang aku perasan yang tayar Fortuner flat. Huhuhuhu. Tayar tak der angin. Nasib baik lah ade hero-hero ni untuk mengerjakan tayar yang sudah flat itu. Huhuhuhu. Kalau nak harapkan aku ni, tak der makne nye. Tayar kereta aku sendiri pancit pun aku call abah aku suruh datang tukarkan. So, yang perempuan-perempuan yang ayu ni, duduk je lah kat dalam kereta.




Lagi satu nak cerita, anak buah aku Syara, kesian sangat kat die semalam. Die tido je sepanjang kitorang makan-makan. Mengantuk giler gamak nye. Seharian tak tido. Masa minum susu sambil duduk atas kerusi die dah tersengguk-senggek. Nasib baik ade stroller Azfar.




Kat bawah ni pulak video Azfar. Berkerut-kerut muka die bile paksu suap lemon.

video

No comments: