Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Monday, March 31, 2008

Melayan Anak Buah

Hari ahad, pepagi dah bangun sebab ade kelas harfiah. Lepas kelas, lepak-lepak layan Syara main basikal lah, tengok ikan lah, main bubble lah. Budak kecik ini sekali lagi kena tinggal kat rumah sebab mak pak nye ade hal kat luar. So nye, aku lah yang kena melayan sebab Mak Teh die ade kuiz nak kena study. So, disebabkan aku sorang je yang free tak der buat ape-ape. Aku layan kan aje lah ape kemahuan die. Die nak main basikal aku layan, nak main bubble aku layan, nak bagi makan ikan pun aku layan kan. Bab bagi makan ikan ni nak kena monitor Syara ni sebab nye hari tu die bagi makan kat ikan kap jepun mak aku sampai setengah botol makanan ikan tu habis. Keesokannye, sedar-sedar ikan kap jepun mak aku dah mati. haru je Syara ni tau. Tapi kan, ape-ape yang cucu buat, ok kan aje lah. Hahahaha. Sayang cucu kan.



Petang pulak we all keluar ke Gombak sebab nak ambik Kak Basirah yang datang from Bangkok. Die hantar anak die summer camp kat IIS Gombak. sikit punya jauh lah hantar anak summer camp. Plan lepas ambik Kak Basirah, nak terus ke Kepong main layang-layang. Tak jadi lagi sekali sebab nye hujan yang turun dengan lebat nye. Kesian sekali lagi kat Syara. Lepas tu, terus balik rumah. sampai kat rumah, tak hujan dah. Abah suruh we all layan Syara kejap main layang-layang kat kawasan rumah aku. So, layankan aje lah. Nasib baik ade angin masa tu. Syara main biase-biase je. Yang enjoy terlebih nye makcik-makcik and paksu Syara. Hahahaha. Tapi, gambar tak der lah. Tak upload lagi. Nanti-nanti lah aku post gambar.

Lepas main kejap, hujan lah pulak. Terus je naik rumah. Tak lama lepas tu, Mak long aku sampai. Kitorang makan bubur pulut hitam petang ni. Sedap nye. Tak ambik gambar lorrrr sebab dah sebat dulu.

Aktiviti malam pulak, lepak tengok ABP.

No comments: