Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, July 29, 2008

Handphoneku

Hari ni sungguh lah aku tak der keje ok. Tatau nak buat ape. Tetiba datang lak idea nak show off handphone ape yang pernah aku pakai dari dulu sampai lah skrg. Huhuhuhu. See, aku dah bagitau dah aku ni memang tak der keje ok. Ok, jom tengok handphone ape yang aku pernah pakai meh.


Ni handphone pertama aku. Aku pakai handphone ni masa aku belajar kat Gombak dulu. Masa tu tak ramai yang pakai handphone. Seingat aku lah kan, masa tu yang pakai handphone pun Yana ngan Zila kalau tak silap aku lah. Yana lagi best, pakai handphone Motorola yang mami jarum pakai tu yang siap leh buat baling anjing. Hahahaha.

Ni handphone kedua aku pakai. Masa tu hadiah birthday abah bagi. Masa tu aku tatau abah bagi handphone ni. Mak aku dah letak siap-siap kat dalam handbag aku handphone ni. Masa aku naik komuter nak pegi keje, aku naik pelik lah weh sebab tetiba handbag aku ade vibrate kan. Huhuhuhu. Sekali, tengok ade handphone Nokia 3210 ni. Hahahaha. Di maklumkan masa ni aku dah tak pakai handphone siemens di atas. Aku dah jual. Huhuhuhu. Tu yang aku pelik tetiba vibrate lak handbag aku kan.

Handphone ni special case sikit. Masa beli handphone ni aku dengki ngan adik aku sebab die baru habis sekolah then dapat masuk kolej. Then, abah beli kan die handphone ni siap line maxis lagi. So, aku kan pendengki orang nye. Terus cakap kat abah yang aku nak jugak handphone same macam Syida sebab aku rasa handphone 3210 masa tu dah outdated. Hahahaha. Sebagai abah yang penyayang dan baik hati, abah pun beli kan seketul untuk aku.

Handphone ni asalnye abah beli untuk mak. Tapi, mak macam tanak pakai je. So, aku lah yang guna. Tak elok kan di biarkan tak guna. Nanti rosak. Hahahaha.

Handphone ni pulak hadiah birthday jugak. Abah jugak yang beli. Aku pun tatau lah kenape tiap-tiap kali birthday mesti aku dapat handphone. Kenape eh? Huhuhuhu. Maybe sebab tiap-tiap kali nak birthday aku je, mula lah handphone aku buat hal. Cam tau-tau jerk nak dekat birthday kan. Tapi, aku tak ingat lah birthday yang ke berape.

Handphone ni jenama HUAWEI. Abah aku dapat handphone ni sebab penaja yang bagi. Masa tu kan abah keje commuter department. So, diorang banyak lah organize macam-macam event. So, dapat lah seketul handphone HUAWEI ni. Abah aku tanak guna sebab abah aku tak suka jenis flip-flip ni. Tu yang abah bagi aku guna. Lama gak guna handphone ni. Tapi, Kalau rosak, masak lah tatau nak repair kat mane. Redha je lah kalau rosak. Tapi, so far, aku guna alhamdulillah tak der lah rosak pun.

N70 ni pulak abah aku punya jugak. Abah beli handphone Communicator E90. So, aku jugak lah yang ambik pakai handphone ni. Hahahaha.

Ni insyaallah will be my next handphone boleh? Hahahaaha. Sila lah berangan yer. Eh, birthday aku nak dekat maaaa. Ade tak sesape yang bermurah hati nak bagi aku hadiah handphone ni. Aku berkenan sangat lah ngan handphone ni. Huhuhuhu. Camane ni? Haruskah aku gedik-gedik kat abah mintak abah beli handphone ni? Huhuhuhu. Tidak mungkin. Over the limit lah untuk birthday present.

No comments: