Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Monday, August 04, 2008

Jalan-Jalan Cari Sofa

Semalam we all keluar tengahari pegi attend kenduri kawin anak secretary abah kat Cheras. Keluar rumah pun dah lewat dalam pukul 2 lebih camtu. Bukan ape, solat Zuhur dulu sebab malas nak singgah mane-mane nak solat Zuhur. So, the best thing, solat Zuhur kat rumah. Senang cerita. Masa on the way tu boleh pulak lah jalan jammed. Tension je masing-masing. Dah lah bawak Azfar ngan Yaya. Double tense lagi tau. Nasib baik Azfar tido je kat dalam kereta. Last last sampai rumah secretary abah nak dekat pukul 4 petang. Masa tu memang dah tak der orang. Kalau ade pun, 2, 3 orang camtu lah.

Then, lepas tu, terus gerak pegi rumah driver abah pulak. Kenduri kawin jugak. Penuh perut aku dok makan lauk kenduri semalam. Rumah driver abah ni apartment. Die buat kenduri kat bawah. Tapi, disebabkan kitorang datang ni pun dah lewat, die jemput lah naik rumah die. Untung sebenarnya datang lewat ni sebab diorang hidang makan. Hahahaha.

Lepas dah settle kat rumah driver abah, we all terus gerak ke Ikano & Ikea. Asal nye nak pegi Ikano sebab nak pegi Aussino. Nak beli quilt cover Disney Princess untuk birthday Yaya. Minah kecik tu mane lah tau kan kitorang nak beli untuk die. Masa masuk dalam Aussino tu, bile die nampak je quilt cover je Princess tu, die punya peluk lah quilt cover tu. Sabo je lah aku. Quilt cover tu hadiah dari aku, Syida ngan Siti. So, bile dah pilih-pilih tu, nak bayar lah kan. Aku bagi lah duit kat abah suruh abah bayarkan sebab aku nak entertain Azfar kan.

Bile dah habis bayar tu, aku tanya lah Yaya, sape beli kan princess ni? Die boleh pulak jawab atok die yang beli kan. Hahahaha. Mak aku kate ape tau, padan ngan muka tu. Dah suruh abah bayarkan, memang lah budak tu assume atok die yang beli kan. Hahahaha. Lain kali, gi bayar sendiri. Kena sebijik ngan mak aku. Lepas dah beli cadar semua, terus nak gi solat asar kat surau Ikano. Then, nampak pulak kedai Sofa I-Living. Masuk jap test-test sofa kat situ. Sekali, terberkenan ngan satu sofa ni. Sofa die siap boleh reclined lagi and boleh jadi sofa bed. Tapi, tak leh wat keputusan on the spot. kena tanya pendapat abang-abang jugak. So, kitorang pegi solat asar dulu sementara nak tunggu diorang yang tengah on the way nak ke Ikano.

Bile dah solat asar, terus tunggu sampai solat maghrib terus. Lepas tu, masuk pulak Harvey Norman and tengok-tengok ape-ape yang patut. Abah aku tu bukan leh caya. Dari tengok-tengok terus terbeli je karang. Abah aku shopaholic jugak tau. Shopaholic barang-barang rumah lah. Hahahaha. Yaya excited je bile tengok abah ngan ibu die sampai. Terus je tunjuk kat abah ngan ibu quilt cover Disney Princess. Kak Ya risau dah ingat anak die pau kitorang suruh beli kan quilt cover ni. Bile die tau tu birthday present, lega lah kot. Die cukup marah kalau anak die pau kitorang. Tapi, kitorang selalu je spoilt kan budak kecik ni. Hahahaha. Anak buah tengah tak ramai boleh lah nak pau yer. Kalau dah reramai, tak koser aku.


Tak lama lagi Azfar dapat adik ah. Kan orang tua-tua kate, kalau budak hisap jari kaki mesti nak dapat adik. Cam mak aku cakap lah, kitorang semua hisap jari kaki masa kecik-kecik dulu. Bile sampai adik bongsu aku je, die sorang je tak hisap jari kaki.

Lepas tu, terus masuk balik I-Living. Suruh diorang test sofa yang kitorang berkenan tu. So, kata sepakat dah di ambil, kitorang pilih sofa leather warna coklat muda. Then, turun bawah nak ke Ikea. Before that, singgah ruang legar kat bawah sebab nak tengok-tengok kamera. Tapi, tak beli pun. Then, terus pegi Ikea sebab nak pegi tengok katil. Tengok je pun. Tak beli pun.

Lepas tu, terus lepak makan karipap. Nak beli ais krim, ais krim dah habis pulak. Tension jer rasa. Then, terus balik rumah.

No comments: