Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Monday, August 11, 2008

Kuantan - Day 1

Hello, I'm Back. Miss me? Hahahaha. Macam lah ade orang yang miss me kan. Tah ape-ape jerk. Ok lah, dah lama jugak aku meninggalkan blog aku ni tanpa di update. Huhuhuhu. So, aku nak update lah cuti-cuti pulau aku kali ni ok. Entry ni panjang ok. Aku akan divide day by day ok.

Hari khamis tu, aku keje lagi. Siap apply dah ambik half day. Tapi, boss aku cam ala-ala tak bagi je aku half day. Tapi, aku gamble je. Nasib baik ade Kak Zainah cover aku. Thanks Kak Zainah. Aku mintak keluar dalam pukul 1. Tapi, boss aku lepaskan aku balik dalam pukul 2. Aduhai, lari terus dari plan asal. Nor sampai monyok-monyok tunggu kat dalam keta kat rumah Ain. Ampun Nor. Hahahaha. Lepas tu, terus balik rumah Ain mandi-mandi and tukar baju. Then, terus gerak ke Kuantan. Masuk tol Gombak ngam-ngam je pukul 4 petang. Sepanjang jalan nak ke Kuantan hujan pulak tu. Actually, dari Shah Alam dah hujan dah pun. Aku cukup lah tak suka nak bawak kereta dalam hujan. Tak leh nak pecut sikit. Kena bawak slow jerk. Nor kat belakang siap baring-baring and tido lagi tau. Ain jadi mangsa kena teman aku berborak sebab tanak bagi aku mengantuk. Ngam-ngam maghrib sampai rumah kakak Ain kat Tanjung Lumpur.

Lepas dah rehat-rehat kejap, terus siap-siap gi makan kat luar. Kakak Ain bawak kitorang gi makan kat kedai Mail Ikan Bakar. Memang sedap lah makan kat situ. Aku tak ambik pun gambar makanan ngan gambar kedai tu sebab nye aku segan lah ngan kakak Ain. Lagi pun cam ramai je orang makan kat kedai tu. Huhuhuhu. Aku sempat snap gambar ngan Nor jerk.

Lepas dah balik dari makan, lepak kejap tengok tv. Then, terus tido sebab esok nye nak jalan jauh lagi kan.

No comments: