Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, September 14, 2008

Menu berbuka Hari ke 14

Hari ni kitorang keluar pegi cari perabot lepas Zuhur. Kitorang pegi cari kat Cavenzi je. Siti lah nak cari katil untuk bilik baru die. Finally! After almost 23 years of sharing rooms, I'm gonna have a room of my own. Hahahaha. Before this, share bilik je kitorang ni. Masa awal-awal dok kat Sungai Buloh, satu bilik tu share bertiga. Pastu, masa Abang Azzam kawin, mak tambah 2 bilik. So, bilik yang baru tu jadi bilik mak and bilik aku dan Siti. Aku share bilik ngan Siti. Syida dok bilik sorang. Sekarang ni, Siti dah pindah masuk bilik Umar sebab Umar tak duduk kat rumah. Die kan study. Biase lah kan, bile masing-masing dah besar kan, so masing-masing perlukan privacy. Ade ke orang kate aku suffer dok sebilik ngan adik aku. Aku tak suka guna ayat suffering sebab memang bukan suffering oun dok sebilik ngan adik aku. Its just we need a privacy lah.

Lepas dah beli perabot, terus balik rumah. Mak aku masak mee rebus je hari ni. Simple je menu berbuka kitorang. Kuih pulak aku beli tepung pelita jerk. Banyakkan tepung pelita yang aku beli tu. Yang makan nye 5 orang jerk. Tak rugi pun beli banyak-banyak sebab tepung pelita yang aku beli tu memang sedap giler. Tiap kali kalau tiba je bulan puasa, ini lah kuih yang selalu kitorang beli.

No comments: