Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, October 02, 2008

Kelantan Day 5 - Raya Kedua

Raya kedua we all satu family semua beraya kat kampung belah abah pulak kat jerteh. Bersiap ni bukan main lah awal nye. Tapi, bertolak dari rumah atok dalam pukul 10 lebih. Destinasi pertama ialah ke rumah Kak Na anak Mak Long dulu. Rumah die sebelum sampai rumah Mak Long. So, singgah lah dulu kejap kat rumah die. Tak lama lepak rumah Kak Na. Gambar pun tak ambik sebab tak der mood. Lepas tu, terus pegi melawat kubur atok, nenek, pakcik, makcik ngan sepupu aku.

Then, baru gi rumah Mak Long aku. Kat rumah Mak Long, Mak Long siap jamu makan rambutan ngan nasi kerabu. Sedap gilerrr. Aku siap bertambah-tambah.



Lepas tu, g rumah Cik pulak. Rumah Cik kat depan je rumah Mak Long. Walking distance jerk. Lepas borak ala kadar, terus gerak gi rumah Ayah Cho pulak. Tapi, Ayah Cho tak der kat rumah. Yang ade pun anak-anak die jer. Takper lah, tak der rezeki nak jumpa Ayah Cho. Lepas gi rumah Ayah Cho, pegi rumah Tok Tam pulak kat Kampung Raja. Lepas tu, terus ke rumah mak mertua sepupu aku pulak. Die sembelih kambing hari ni. So, they all jamu we all gulai kambing. Aku tak makan kambing. Tapi, lauk tu je yang ade. Aku bedal je lah.

Lepas makan kat rumah PIL sepupu aku, terus menuju ke Pantai Melawi Bachok pulak sebab nak gi rumah sepupu abah aku. Ni last rumah lah yang we all jalan hari ni. Tak larat dah rasa. Penat sangat-sangat. Mata pun dah layu. Balik rumah, kena kemas beg pulak sebab esok dah nak balik KL. Tak suka nye lah nak balik KL. Huhuhuhu. Tak suka sebab dah nak kena start keje balik. Waaaaaaa.

No comments: