Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Friday, October 03, 2008

Kelantan Day 6 - Raya Ketiga

Time to go back to KL. Waaaaaa, tak suka, tak suka, tak suka. Tapi, terpaksa jugak balik. Aku tanya lah abah nak gerak balik what time kan. Abah jawab pukul 10 pagi sebab Abang Shahrul jemput we all gi rumah mak mertua die. Mak mertua die buat open house. Before pegi rumah mak mertua Abang Shahrul, borak-borak dulu dengan sepupu-sepupu aku yang perempuan. Update lah ape-ape saje yang terbaru tentang diri masing-masing kan.

Then, bile dah pukul 10.30 pagi, terus we all satu family gerak gi Bachok. We all jadi tetamu pertama. Heheehehe. Diorang hidang makan nasi minyak ngan satay. Yummy. Sedap sangat satay die. Lepas dah kenyang, we all mintak diri nak balik. Terus pulak menghala ke Kuala Krai sebab nak pegi wedding anak kawan mak aku. Masa on the way ke Krai tu, jalan punya lah jem dari Ketereh sampai lah ke Krai. Aduhai. Penat aku tau. Hahahaha. Padahal bukan aku drive pun. Aku dok kat belakang tido je keje nye. Tapi, tu lah 2 jam je dok terperangkap dalam jem. Teruk betul lah. Lepas Zuhur we all sampai Krai. Then, terus pegi kenduri kawin tu. Masa we all sampai memang tak der orang langsung kat kenduri tu. Tapi, lepas we all sampai, rombongan pengantin lelaki pun sampai. Baru lah penuh khemah.

Lepas makan, sesi ambik gambar pulak.


Lepas ambik gambar, ters mintak diri nak balik KL. Before that singgah solat Jamak dulu kat Masjid kat Kuala Krai. Saje je solat kat Kuala Krai sebab malas nak berenti kat R n R Gua Musang. Gerenti penuh lah orang nanti. Tak koser wehhh. Daripada Kuala Krai, aku bawak sampai Raub. Then, singgah solat lagi kat Raub and makan kat Bentong sebab kebanyakan kedai kat Raub tutup. End up pukul 11 malam sampai rumah. Home Sweet Home. Rindu dah aku kat katil aku. Hahahaha.

No comments: