Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Friday, October 10, 2008

KL - Raub - KL

Hari ni aku, Ain ngan Azizi ambik cuti sebab kami bertiga together-gether nak gi Raub nak gi settlekan hal Azizi accident masa nak raya hari tu. Die dah hantar dah kereta die masuk bengkel tapi, pihak insurans mintak die pegi Raub sebab nak mintak pengesahan report die tu. So, aku sebagai seorang kawan yang baik, rela korbankan cuti. Hahhahaa. Baik lah sangat kan. So, pegi tu before aku keluar rumah, bawak mak ngan adik-adik aku gi makan roti canai kat Maju Ahmad. Then, baru lah aku keluar rumah terus gi ambik Ain kat Seksyen 8. Then, terus gi ofis sebab Kak Ika nak bagi nasi impit, kuah kacang ngan rendang. Boleh pulak eh tak keje gi ofis ambik makanan. Hahahaha. Selamber, bolehkan aje.

Lepas tu, baru gi ambik Azizi kat Seksyen 7. Disebabkan masing-masing tak breakfast lagi, we all pun pegi lah Pak Li Kopitiam untuk mengisi perut. Aku order kuew tiaw Hainan tak der sayur same ngan Ain. Azizi order nasi lemak. Lepas dah borak ala kadar, terus kan perjalanan ke Raub. We all gerak dari Shah Alam dalam pukul 9 lebih lah jugak. Nasib baik lah jalan tak jem dan sempat sampai Raub before pukul 12 tengahari. Kalau sampai Raub lepas pukul 12 tengahari, masak lah nak tunggu ofis bukak pukul 2 lebih. Huhuhuhu.




Buat pengesahan report nye sekejap je pun. Tak samp;ai setengah jam pun. Lepas tu, terus balik menuju ke KL. On the way balik tu sempat jugak berenti kat tempat kejadian kereta Azizi accident. Sibuk betul mamat tu nak ambik gambar. Aku pun layan kan aje lah. Hahaha. Then, terus menuju balik KL.



Masa on the way balik KL tu, singgah kat Hutan Lipur Lentang. Sesaje je singgah sebab alang-alang dah sampai kan. Sampai kat sane, bukak bekalan yang kak ika bagi tu. Sedap nye lah makan nasi impit ngan kuah kacang. Lepas makan, sessi bergambar pulak. Lepas dah bergambar, terus balik KL. Sampai KL pukul 3 lebih. Not bad eh. Selamber je kitorang buat KL - Raub ni cam KL - Shah Alam. Hahaaha.



No comments: