Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, October 14, 2008

Tudung Murah vs Tudung Mahal

Ramai orang tanya aku, tudung munawwarah yang kau beli tu bape ringgit eh? Aku sebagai orang yang jujur, bagitau lah harga sebenar tudung munawwarah ni berape ringgit. Bile aku bagitau, terkejut diorang sebab aku sanggup beli tudung mahal cam munawwarah tu. Bagi aku, aku tak kisah untuk beli tudung mahal sebab benda letak atas kepala kan. Mahal pun tak kisah.

Ni aku nak tanya, kasut mahal mampu beli tak? Kalau kasut mahal mampu beli, kenape tudung mahal tak mampu pulak nak beli? Benda letak kat kaki mahal sampai beratus-ratus. Yang dok kat atas kepala ni kalau harga RM10, nak lagi tawar biar lagi murah. Aku bukan nak berlagak kate aku tak pakai tudung murah tau. Tapi, hakikatnye aku memang tak leh pakai tudung murah. Kalau aku pakai tudung murah je mesti tudung tu herot berot. Hahahaha. Tudung bawal pun jenis yang harga RM50 ke atas. Kalau yang jenis murah tu, akan spoil lah mood aku satu hari. Boleh camtu pulak kan. Hahahaha.

Aku rasa perangai aku ni memang ikut mak aku lah. Mak aku akan beli tudung mahal jer. Tapi, mak aku jenis tak kisah pulak pakai tudung murah. Aku je yang mengade tak leh pakai tudung murah. Hahahaha. Syida pun tak kisah. Tudung RM10 pun elok je die pakai. Aku je mengade lebih. Mak aku kalau beli tudung, yang harga RM200 lebih nak dekat Rm400 pun beli lagi. Aku tak der lah sampai camtu sekali. Yang harga Rm100 lebih aku beli lah lagi. Kalau lebih daripada tu tak mampu lah den nak beli.

Sekarang ni aku tengah giler beli tudung munawwarah. Hari tu dah beli dua helai tudung. Sekarang ni kena beli tiap-tiap bulan sehelai baru lah tak terasa mahal kalau beli banyak-banyak. Entry ni tak der kena mengena pada sesiapa pun yer. Entry ni aku cerita pasal aku jer yer. Jangan nak terasa tak tentu pasal pulak yer.


Tudung yang siti pakai yang tengah-tengah tu yang tudung sulam bawal nombor satu yang harga RM180. Aku suka tudung ni sebab suka sangat sulam-sulam die. Sweet sangat.

Tudung pink ni mak aku beli dengan harga RM280. Tudung ni pun tudung favourite. Tudung ni sweet sangat die punya sulam.

First tudung munawwarah yang adik aku beli. Tudung munawwarah ni murah je harganye dalam RM60. Tapi, ade gak yang cakap tudung ni mahal. Huhuhuhu. Bagi aku kalau RM60 tu murah lagi.


Ni tudung munawwarah yang aku baru beli. Ni jenis yang tak der belah. Tapi, die labuh lah. aku ambik yang style labuh. Munawwarah ni banyak style. Ade style yang labuh, ade style yang singkat. Harga tudung ni RM130.

Tudung munawwarah yang ni die belah kat bahagian depan and kat belakang die seperti kat gambar bawah ni. Harga die RM140. Mahal RM10 daripada harga tudung munawwarah seperti gambar kat atas tu.

No comments: