Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, January 06, 2009

Hutang Tag

Aku telah di tag oleh Mak Yong ini.

*Here are the rules*
-List these rules on your blog.
-Share 7 facts about yourself on your blog.
-Tell 6 unspectacular quirks of yours.
-Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
-Link the person who tagged you.
-Leave a comment for each blogger.

7even facts 'bout me :

  • Aku ade dua orang abang. So, kira nye aku ni anak perempuan sulung.
  • Aku ni kalau rajin, memang lah rajin sangat-sangat. Cam hari sabtu lepas, mak aku suruh masak, aku no complain and banyak songeh terus masak. And sepatutnya sayur, syida yang selalu masak. Tapi, disebabkan Syida pemalas, aku dengan tanpa banyak soal pun terus masak. Tapi, kalau aku malas, jangan nak suruh aku buat yer. Aku akan buat dekkkk aje.
  • Aku ni cemburu orang nye yer.
  • Tak suka makan taugeh.
  • Suka yang amat dengan warna hitam dan pink. Kalau baju ke atau ape-ape warna gabungan hitam and pink sangat suka ok.
  • Sangat sayang akan persahabatan.
  • Suka tolong orang.

6ix unspectacular quirks about me :

  • Aku ni seorang yang berbadan besar tapi amat lah penakut. Hahahaha. Masa sekolah dulu aku ingat lagi kawan baik aku dok bergaduh kat depan kelas. Member-member lelaki siap cakap kat aku ape tau, Bob, ko tanak tolong ke kawan ko dok berlawan mulut kat depan tu? (kurang asam ok diorang panggil aku Bob). Aku siap jawab ape tau, tanak lah weh aku cari pasal. Diorang balas balik ape tau, ko ni kan Bob, badan je besar tapi penakut. Hahahahaha. Bengong nye. Menyampah aku tau.
  • Aku ni penggila buku. Setiap kali keluar, mesti aku pegi MPH tengok ade buku baru ke tak. Kalau ade buku best aku akan beli and simpan kat rak buku aku. Kat rak buku aku tu ade lagi buku yang tak bukak lagi tau pembalut nye. Dan ade jugak dalam 5 buah buku kot yang tak habis baca lagi. Huhuhuhu.
  • Kalau aku pegi shopping ke window shopping ke kan, mesti aku akan masuk kedai kasut. Itu perkara wajib walaupun just tengok-tengok and try-try aje.
  • Aku sangat suka bercakap ok. Mak aku siap kate ape tau. Mulut aku ni tak berenti bercakap sebab nak ganti masa kecik-kecik dulu aku ni umur 5 tahun baru boleh bercakap. Lambat kan aku bercakap. Tapi, skrg ni aku sangat kecoh ok. Nak bercakap aje keje nye.
  • Sangat tak suka lipat kain. Baju aku semua bergantung yer. Kalau yang berlipat tu, mak aku lah tu yang tolong lipatkan. Camane lah gamak nye nak kawin eh? Hahahaha.
  • Sangat komited pada kerja aku. Misal kate aku dah plan dah nak bercuti. Tapi, bile boss aku kate tak yah lah cuti sebab banyak keje tak settle lagi. Aku memang akan cancel cuti aku sebab aku tak koser lah weh nanti orang ganggu aku punya cuti dengan bunyi deringan hp. Kalau tak caya, tanya Ayu. Hahahaha.




7even people to be tagged :

KAK INA.
ANNE.
SHILASHOWER.
MYA.
LEEDS.
SYA.
NURUL DIANA.

Orang yang telah mengetag saya ini tak lain tak bukan ialah WIFE kepada tuttttt. Hahahahaha.

No comments: