Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Friday, January 30, 2009

Chinese New Year....

Aku nak citer pasal Chinese New Year ni. Walaupun ku rasa cam dah basi je. Tak per lah kan, baca aje lah kan. Ate, aku tak der idea lah nak ngupdate citer ape dah. Hahahaha.

Chinese New Year tahun ni aku sefamily pegi sebuah rumah je. Tapi, memang tiap-tiap tahun pun pegi satu rumah tu je. We all pegi rumah Uncle Goh. Memang tiap-tiap tahun tak miss ok pegi rumah Uncle Goh. Uncle Goh ni kawan abah masa abah keje dulu. Tapi, Uncle Goh ni dah lama pencen dah.

Memang every year kalau gi rumah die, mesti ade nasi beriyani ok. Memang meletop lah nasi beriyani die. Sedap sangat. Then, masa nak balik kan, we all pun jumpa lah kan ngan tuan rumah. Dah kate nak balik kan, mesti lah bagitau tuan rumah kan. Takkan nak blah camtu je. Sekali, Auntie suruh tunggu kejap. So, kitorang pun tunggu je lah kan. Sekali, anak die muncul bagi aku satu sampul angpow warna merah. Die bagi aku satu sampul. Aku pun ambik je lah kan. Dah orang dah bagi. Kite pun terima je lah ngan hati terbuka. Hahahaha.

Sekali, masa we all dah keluar rumah, anak Uncle Goh yang bagi aku angpow masa kat dalam rumah, dok edar-edar lah angpow kat abang-abang ngan adik aku kan. Sekali, die pun bagi kat aku lagi. Die siap tanya aku ape tau, I haven't give u any angpow right? Aku masa ni buat muka blurrrr. Aku pun secara automatik lah terus hulur tangan aku. Orang kate, rezeki jangan di tolak, musuh jangan di cari. Uncle Goh pun bagi aku Angpow gak. Hahahaa. Sebuah rumah je dah bape banyak angpow aku kutip. Syok-syok.

No comments: