Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Monday, January 19, 2009

Mari lah mari, pergi mengundi

15 Januari lepas, aku bertugas untuk election UiTM. Ni kali kedua lah aku bertugas untuk election UiTM sepanjang aku kerja kat UiTM ni. Seronok lah jugak sebab meriahkan ngan budak-budak dan masa n lah aku nak tengok muka bebudak law yang datang mengundi kan.

Kalau tidak, memang lah tak kenal bebudak law ni. Tahun ni UiTM perkenalkan sistem E-Voting. Semua berjalan dengan lancar. Cuma ade lah cacat sini sane kan. Biase lah kan, benda baru. Mane nak perfect semua kan.

Gambar bawah yang kat bunting tu ambik masa sehari sebelum pilihanraya. Kitorang balik lewat lah jugak sebab sediakan keperluan untuk pilihanraya ni. Gambar bawah sekali, masa pilihanraya. Keje kitorang amatlah senang. Check nama pelajar yang datang mengundi and potong nama diorang. Senang kan?

Tapi, banyak lah benda yang kelakar berlaku. Ade sorang budak lelaki ni dengan confident nye datang kat aku and bagi kad pelajar die. Then, aku pun check lah nama die. And, end up nama die tak der dalam senarai. So, aku suruh lah Ain check kan sekali. Mane lah tau kan kot-kot mata aku ni tak nampak kan. Bile Ain check, Ain pun tak jumpa nama die. Terus Ain tanya die, awak ni student law ke? Nak tau jawapan die? Saya bukan student law kak. Saya Student Business Kak. Wawawawawa. Hangin giler aku dengar jawapan die ok. Sabo je lah aku. Boleh pulak die tanya ape tau, eh kak, bukan ke kat sini pusat untuk semua fakulti? Hahahahaha. Lagi aku hangin ok. Dah sah-sah lah terpampang Fakulti Undang-Undang kan. Lagi mau tanya soalan gitu. Tak patut betul.

Lagi satu budak ni lagi lah hai. Die tak bawak kad pelajar. Bile aku mintak kad pengenalan die kate tak der. Senang cerita, budak ni tak bawak wallet. So, aku cakap lah die tak boleh mengundi sebab tak der identity card yang boleh bagitau die ni student law. So, aku suruh lah die balik ambik wallet die and datang petang untuk mengundi. Korang nak tau ape soalan die? Kak, datang esok boleh tak? Hahahahaha. Pecah perut aku gelak ok. Aku pun smash die balik. Dik, mane ade orang mengundi dua hari dik oiiii. Hahahahaha.

Sekian lah cerita aku pada hari mengundi. Kelakar ok.


No comments: