Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, May 12, 2009

Perbualan antara Anak Buah Ngan Mak Sedaranya

Perbualan antara Aku ngan Yaya di suatu petang di ofis aku. Masa tu die dok sibuk je cari Ateh die yang gi toilet lama bebenor.

Anak buah aku speaking tau. Tak padan ngan kecik. So, aku kena lah speaking ngan die. Kalau aku bantai cakap malay ngan die, die marah aku balik. Die siap cakap, i don't want to speak in malay, i want to speak in english only. Sabo je lah aku budak kecik ni tau.

Yaya : Mak Lang, Where's Ateh?

Mak lang : Yaya, Ateh is in the toilet.

Yaya : Ateh is so slow like a MONKEY.

Mak Lang : No Yaya. Not slow like a MONKEY.

Yaya : Ok, Slow like a DUCK.

Mak Lang : Nope. Not slow like a DUCK.

Yaya : Then? Slow like what?

Sesambil tu aku fikir. Memang dah tau dah slow like what. Tapi, boleh pulak kepala otak aku buntu lak that time ape ke nama binatang tu, terus aku tanya Yaya balik.

Mak Lang : Yaya, what is siput in english?

Yaya : SNAIL. (sambil cakap kuat-kuat). Ape lah Mak Lang ni? Tu pun tatau.

Mak Lang dah malu besar dah. Hahahaha. Sabo je lah aku.

No comments: