Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Monday, June 01, 2009

Outing

Hari sabtu, pagi-pagi lagi dah keluar gi breakfast kat Maju Ahmad then gi bawak mak gi nursery kat Sungai Buloh sebab mak nak gi beli pokok. Then, pukul 10 lebih baru balik and siap-siap pulak sebab nak gi ambik Umar kat Bus Station kat Shah Alam. Die baru sampai dari Melaka. Lepas ambik Umar terus hala ke KL sebab nak pegi ke butterfly Park pulak. Ni Syara lah ni beriya-iya nak pegi Butterfly Park. So, auntie-auntie and uncle die pun bawak lah die pegi. But, before that sempat jugak makan kuew tiaw kerang kat Tanglin. Sedap okeh.

Then, terus hala ke Butterfly park. Masuk sorang dewasa RM8 ok. Kanak-kanak RM4 kot. Ke berape tak ingat lah. Masa nak masuk tu, die jual fish food. So, beli lah sepeket. Datang Syida, die tanya ni makanan butterfly ke? Sabo je lah adik haku ni. Ade ke butterfly makan makanan ikan kan. Sabar aje lah.
Butterfly park ni kecik je. Sempat snap-snap gambar sikit-sikit then, terus keluar. Malas nak lama-lama kat dalam tu.




Lepas dah keluar tu, terus hala ke The Curve pulak. Actually, tak der tujuan pun sebenarnya. Tujuan nye just nak lepak-lepak je lah kan and ingat nak beli kan baju untuk Azfar ngan Syara. Lepas dah jalan-jalan kat the Curve, terus pegi Ikea nak gi makan tengahari. Lepas makan je terus masuk Brand's Outlet sebab nak cari baju Syara ngan Azfar. Tapi, yang jumpa nye baju Azfar je. Baju Syara tak der. Lepas tu, terus tak buang masa pegi The Curve balik and lepak Starbucks. Syara lak dok tanya Auntie Sya die mane. Aku pun cakap lah Auntie Sya gi bayar baju Azfar. Sekali, die kuar ayat sedih die. "Auntie Sya tu tak sayang Syara lah tu sebab beli baju untuk Azfar je and tak beli baju untuk Syara". Sabo je lah aku budak kecik ni.

Lepas dah lepak kat Starbucks, Syara mintak nak pegi kat tengah-tengah tu sebab ade sale Barbie. Nampak ade diskaun, terus serbu kat tempat yang ade diskaun sebab nak beli baju Syara and masa we all pegi tu, ade promotion kalau beli RM50 ke atas boleh buat make over and sessi photography pakai baju princess. Syara menggedik ok nak pakai baju princess. So, end up Auntie Sya berhabis untuk Syara RM50 ke atas untuk Syara. Aku ni siap pesan kat Syara ni suruh senyum kalau nak ambik gambar pakai baju princess. kalau tanak senyum tak yah ambik. Siap ber promise bagai Syara ni.






Lepas dah selesai sessi photography, adelah sesuatu terjadi. Sesuatu biar lah jadi rahsia. Huhuhuhu. Lepas tu, terus keluar dari The Curve and terus hala ke Midvalley pulak sebab nak tunaikan impian adik aku Siti.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*





Syara punya ayat masa balik dari shopping masa hari sabtu baru-baru ni, Today is my lucky day. Yer lah kan, lucky day for her lah kan sebab die dah lama berangan nak jadi princess.

No comments: