Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, June 24, 2009

Shahril & Surina's Engagement

Hari sabtu lepas, aku satu family pegi ke Kuala Kangsar sebab sepupu aku iaitu anak Mak Long aku bertunang. Kitorang gerak dari rumah dalam pukul 7.30 pagi. Pegi ambik Abang Azzam dulu kat Prima Damansara. Then, singgah makan kat Restoran Mahbub kat Damansara Damai. Then, isi minyak kat Shell. Aku ditugaskan untuk bawak land Rover. Ditugaskan lah pulak kan. Dah sebijik cam supir pulak. Adik beradik aku suka je panggil aku supirah. Sangat hampeh ok. Yang naik Land rover ngan aku semua anak-anak dara termasuk Syara. Syara tu kira anak dara lah jugakkan. Abang Azzam ngan Umar ikut mak abah naik merc. Abang Farid bawak kereta sendiri sebab nanti dari Kuala Kangsar, diorang satu family straight pegi penang.


Masa dah sampai kat highway PLUS, nampak kereta Abang Shahril ngan Kereta Abang Ipin, sempat lah lambai-lambai. Then, kitorang teruskan lah perjalanan. Sampai kat hentian Behrang rasa nye. Kitorang berenti nak beli air mineral sebab Syara nak minum susu. Dapat sms bagitau yang tayar kereta Abang Ipin meletup. Kitorang tunggu kejap je pun kat hentian Behrang tu. Then, terus kan perjalanan lagi. Masa on the way tu, orang lane sebelah dok beam lampu semua kan. Rupa-rupa nye ade speed trap. Si Syida lak hantar sms kat Abang Shahril kate ade SPEED TRACK. Hahahahaa. Tau lah hang keje berkaitan track keretapi kan. Takkan lah speed trap jadi speed track pulak. Kaw kaw Syida kena gelak. Hahahaha.


Next hentian, hentian Sungai Perak. Berenti untuk berkumpul and betul-betul kan hantaran. Lepas dah betul-betulkan hantaran semua, kitorang teruskan perjalanan ke Kuala Kangsar. Bincang-bincang semua, terus makan tengahari. Senang giler. Tak der lah meleret-leret kan bincang2 semua. Lepas makan, lepak-lepak lagi. Then, solat semua kat rumah tunang sepupu aku. Dah nak dekat pukul 3 petang baru reti nak angkat punggung beransur balik.













Gossip ape ni?


Kat bawah ni pulak antara hantaran dari pihak lelaki kepada pihak perempuan.





On the way balik tu, singgah Taiping dulu kat rumah Tok Teh sebab nak makan durian. Bakal mak mertua Abang Shahril bekalkan durian. huhuhuhu. Kalau aku, pening ok bau durian dalam kereta. Sesampai rumah Tok teh, sempat lah mandi, borak-borak kejap sebelum meneruskan perjalanan ke Kuala Sepetang. Tujuan ke Kuala Sepetang ialah untuk pegi makan mee banjir udang. Mee banjir udang kat Kuala Sepetang adalah sangat sedap ok. Memang banjir ngan udang. Sebab tu panggil mee banjir. Udang dalam setiap mangkuk ade lah dalam 10 ekor. Banyakkan? Memang puas makan udang kat Kuala Sepetang. Gambar mee udang tu aku malas nak edit. Terima je lah seadanya yer.




Lepas dah habis makan semua, we all meneruskan perjalanan balik Sungai Buloh. Memang pecut je keje nye balik ke Sungai Buloh sebab nak kejar masa. Sebab nanti dah sampai Sungai Buloh, kena hantar Umar balik Melaka pulak. Memang letih giler. Sampai Sungai Buloh dalam pukul 9.30 malam.

Aku naik rumah mandi semua. A** sampai je terus we all gerak ke Melaka dalam pukul 10.30 malam naik merc. Keje aku dalam kereta tido sesaje. A** je yang teman Umar borak-borak. Dah memang penat kan. Bangun-bangun dalam pukul 11.30 malam dah sampai ke exit Ayer Keroh dah. Laju giler umar bawak kereta. Die kate die guna auto cruise. Senang tak yah tekan. Sampai Melaka, berenti minum. Then, teruskan perjalanan balik ke Sungai buloh. Umar ajar aku bawak auto cruise. Tapi, tak puas lah bawak kereta kalau guna auto cruise. End up, pukul 2.00 pagi selamat sampai rumah.

Blog post ni akan di akhiri dengan gambar budak comel ini. Kitorang panggil die ngan nama dik ya. Comel kan?



3 comments:

Anonymous said...

Hello
http://www.haircolortips.net/ - cheapest viagra
Most men do not want to talk about this problem but they should know that it is essential to know that it needs medical attention.
[url=http://www.haircolortips.net/]viagra without prescription[/url]
Buy generic Viagra (Sildenafil) and save your money.
viagra for sale
Other than addressing impotency problems, Viagra is also good for men with other certain conditions.

Anonymous said...

100er Medication
celexa citalopram
Studies show that Celexa has yielded 31 percent more than other depression control drugs.
[url=http://www.naplesdirectory.org/]cheap celexa[/url]
This makes more serotonin available for neuro transmission and thus cures depression problem.
http://www.naplesdirectory.org/ - celexa anxiety
It is a condition in which mood swings and depressions are high in nature.

Anonymous said...

http://markonzo.edu clarinex side effects rosminis zithromax side effects groves adalat side effects rushdie everett crestor side effects ofyour avapro side effects padlock