Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, July 22, 2009

Mac & Cheese

Semalam, aku balik keje, terus rajin masuk dapur and masak mac and cheese. Senang je masak mac and cheese ni. Ini lah rupa mac and cheese aku. Walaupun rupa nye tak der lah best mane. Tapi, rasa die memang marvellous.

Bahan-bahan nak buat nye ialah :







Cara-cara nye :

1) Rebus makaroni hingga empuk

2) Hiris frankfurter, then goreng tapi, jangan garing sangat then, angkat.

3) Tumbuk bawang putih.

4) Tumis bawang putih hingga naik bau, masukkan frankfurter yang telah di goreng tadi.

5) Masukkan Prego Cheese and herbs ke dalam kuali. Kalau 1 bungkus makaroni, aku biase guna 2 tin prego and herbs tu.

Dah selesai. Itu lah die masakan orang yang pemalas. Hahaha.


No comments: