Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, August 16, 2009

Cerita Hari Minggu

Hari ahad lepas we all keluar pegi rumah Abang Shahrul kat Ampang. Syara ikut sekali sebab malam tu die ikut balik rumah we all balik rumah sebab dah janji ngan die nak pegi beli birthday present die. Birthday Syara dah lepas dah tapi, baru hegeh-hegeh nak belikan present untuk die. Ok lah tu kan daripada tak beli langsung kan. Ok, berbalik pada cerita pegi rumah Abang Shahrul tu. Mula-mula ingat nak keluar pagi nak pegi beli hadiah dulu. Tapi, abah pulak nak baja pokok lah, nak mesin rumput lah. Anak-anak die ni tak ler rajin sangat kalau bab-bab berkebun ni kan. So, abah lah yang buat semua tu. And, end up keluar rumah dalam pukul 2 lebih after zuhur. Syara dah bising dah sebab lapar sebab pagi tu we all just makan roti canai je.

Sampai kat rumah Abang Shahrul, semua sedara mara dah ade. We all terjah makanan dulu sebab dah terlampau lapar sangat. Lepas makan, borak lah kan ape lagi. Lepas dah makan, borak, ape lagi masa untuk mintak diri sebab Syara dah bising nak pegi midvalley nak cari present die. Bile cakap kat die, pegi lah cakap kat atok, nak balik dah. Siap die tanya aku, present Yaya bile nak beli? Hahahaha. Ape daaaa ini budak kicik, balik tu means pegi Midvalley daaaa.

Lepas tu, terus terjah Midvalley pulak. We all parking kat Gardens je senang. Terus je pegi ke Toys "R" us. Punya lah cerewet tau Yaya ni pilih hadiah die. Aku rasa senang tak bawak die daripada bawak. Kalau bawak, lagi lah die rambang mata. Hahahaha. So, end up die pilih barang-barang ni.





Lepas dah habis membeli hadiah Syara, terus gi solat asar. Then, terus ke Hotel Legend nak gi check in for 3 days and 2 nights stay. Memula, memang tak plan pun nak tido Legend sebab memikirkan esok nye nak gi keje jauh then, Siti pulak ade kelas esoknye pepagi. Tapi, semua plan hancur musnah bile dah sampai kat Legend. Masuk je hotel, Siti terus ubah fikiran. Dan malam tu jugak abah, mak and Siti balik rumah ambik baju tido. Hahahaha. Nasib baik dekat. Syara pun abah die bagi off day from school the next day. Seronok lah kitorang bersantai-santai kat hotel. Aku pulak ambik EL. syok.




No comments: