Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, January 06, 2010

Kenduri Kawin Abang Shahril - Kuala Kangsar

Lama nye lah aku tak update blog ni. Almaklum je lah kan, bile bercuti dari keje je, mood nak update blog pun yilek. Tak der mood langsung ok. Memang bersawang giler gaban blog aku ni. Hari ni aku nak update pasal perkahwinan sepupu aku. Masa bulan lepas, 3 minggu berturut-turut ok kitorang kena attend wedding die. Nikah minggu kedua bulan 12, kenduri belah perempuan minggu ketiga bulan 12 and sanding belah lelaki pulak minggu keempat bulan 12. Tak ke 3 minggu berturut-turut nama nye tu.

Entry ni, akku nak up kan gambar-gambar masa kenduri belah perempuan kat Kuala Kangsar.

We all bertolak awal. Memang tak breakfast kat rumah pun. Tak sempat pun nak prepare breakfast. Makan kat kedai aje. Lepas breakfast, terus gerak ke Kuala Kangsar. Tapi, kitorang semua akan berkumpul kat Sungai Perak before heading to Kuala Kangsar. As usual, memang we all lah satu kereta yang sampai awal. Sementara tu, we all berenti minum-minum dulu.

Lepas semua dah berkumpul, we all meneruskan perjalanan ke rumah pengantin perempuan kat Kuala Kangsar. Masa dah sampai kat rumah bertanggah tu, kena tunggu pulak sepupu aku pakai baju baru leh gerak gi rumah pengantin perempuan. Ade lah dalam setengah jam dok menunggu sepupu aku siap-siap pakai baju nak sanding. Sementara tu, kitorang sepupu2 ngan mak-mak sedara ni buat ape lagi kan, camwhoring lah kan. Dah kate semua pun giler bergambar kan.

Lepas dah siap-siap semua, anak-anak dara kena bawak hantaran lah pulak. Tapi, disebabkan anak dara tak ramai, mak-mak orang pun kena angkat jugak. Aku angkat yang paling ringan sekali. Hahahaha. Memang tidak adil kan. Tapi, tak peduli nye aku. Malas aku nak angkat kek ke bunga telur yang berat tu. Malas nak cerita panjang-panjang, tengok gambar je lah yer.

Me and Farouq. Ko tengok lah mulut die tu. Dah cebik-cebik dah tu.

Me, Kak Ija, Farouq and Syida

Eishal yang masam je muka sebab jeles mummy die dukung Farouq

Abang Shahril di samping barang hantaran yang serba purple

Us with Abang Shahril

Dayang-dayang bawak hantaran

Dayang muda ngan dayang tua. Hahahaha.


Berarak time with no kompang. Aku ni mulut gatal, dok tanya mane kompang. Sekali, memang berarak tak der kompang ok. Huhuhuhuhu.

Bukan main lagi Azfar ni tau. Orang ambik gambar, die pun same sibuk gak

Tengok lah jari Azfar ni. Mama die pakai inai, die pun same gak nak pakai inai

Syaura yang siap jadi model untuk Abang Photographer hari tu. Kejap-kejap camera abang photographer hala kat Syaura

Gossip tak habis-habis ke? Ke sambung gossip masa bertunang hari tu?



Farouq with his daddy

Tengah karaoke. Suara Kak Ija sedap. Tapi, suara lelaki yang duet ngan Kak Ija, hancur. Hahahaha.

Family Mak Long

Our Big Family. Tapi, tak semua ade. Kalau semua ade, memang tak muat

My family without family Abang Azzam and Umar

Family Pakcik


Biler dah petang lepas kenduri kawin tu, kitorang terus straight ke Alor Star sebab abah ade keje nak gi jenguk site kat sane. So, bercuti lah kitorang lagi sehari kat Alor Star. Bercuti pun tak der lah berjalan-jalan pun. Abah kuar gi keje, kitorang dok kat hotel tido. Hahahahaha. Pukul 10 pagi baru bangun nak cari makan. Nasib baik ade lagi kedai makan bukak. Kitorang makan pagi tu empat orang cost us RM10. Murah nye lah makan kat Alor Star ni. By lunch, kitorang dah gerak gi Kepala Batas sebab nak gi rumah sepupu mak aku. Die baru 2 bulan bersalin kan anak die. Die buat majlis cukur jambul.

Durratul Husna

Me and Syaura

Borak punya borak ade lah dalam lepas maghrib baru lah kitorang gerak balik Sungai Buloh. Sampai rumah pukul 11 malam camtu lah. Penat ok.


No comments: