Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Monday, February 13, 2012

Lempeng & Sambal Tumis Ikan Bilis

Pagi tadi gigih ok bangun awal pukul 5.30 pagi nak buat sarapan untuk husband. Almaklum je lah kan, bile husband ade kat rumah and MC for one months, rasa tak sampai hati pulak kalau tak buat sarapan untuk husband aku. Kalau tak buat breakfast, rasa serba salah je. Sebab husband tengah sakit kan. Kalau die sihat, memang masing-masing breakfast kat office je. Kadang2 je buat sarapan untuk die.

Pagi tadi, aku masak lempeng untuk husband aku. Semalam dah siap2 masak sambal tumis ikan bilis. Sambal tumis ikan bilis tu pun kerjasama antara aku ngan husband aku. Same2 masak lepas makan malam same2 semalam. Aku buat lempeng ni kecik2 comel je sebab senang sape nak makan sikit kan. Kalau besar tu susah kan. Tapi, aku ade lah bawak 2 keping ke office. Sampai ofis, makan2 rasa tak cukup pulak sebab sedap sangat. Wawawawawa. Matik lah puji diri sendiri. Padahal masak lempeng je pun kan. 

Tapi, skrg ni aku perhati kan diri aku ni, sejak aku mengandung, memang aku rajin lah nak masak2 ni. Kalau sebelum ni, jangan harap. And aku selalu lah nak cuba2 resipi baru. Aku harap tahap kerajinan aku ni, tahan lah sampai aku di akhir kehamilan nanti, amin. 





No comments: