Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, October 24, 2013

Amani admitted to Prince Court Medical Centre Part 2

Ahad (20 Oct 2013) 


Hari ni pagi2 lagi husband aku dah call Datin Farah wife kepada Datuk Faroz. Die suruh aku bawak Amani pegi Prince Court pagi tu dalam pukul 10 pagi. Die cakap, kalau dah sampai call die. Yg aku ni terus packing baju Amani, baju aku ngan baju husband aku. Punya lah kelam kabut. Pastu, mandikan Amani and baru aku pulak bersiap. Siap pun dah pukul 9 lebih nak dekat pukul 10 pagi. Aku pulak ajak husband aku pegi breakfast dulu. Turun breakfast pulak, handphone tak bawak sekali. Biar je dalam kereta. Habis breakfast tu, sekali Datin Farah tu dah call husband aku. Then, die whatsapp husband aku bagitau die dah tunggu kat Emergency Department. Yg aku ngan husband aku pulak baru nak gerak from Paya Jaras. Husband aku bawak kereta punya lah cilok sana cilok sini takut Datin Farah tu tunggu lama.

Sampai Prince Court, husband aku turunkan aku kat Emergency Department. Then, die pegi cari parking. Lepas dah habis register ape semua, jumpa doktor and Datin Farah mintak untuk Amani di warded kan barang sehari dua untuk di observe oleh Doktor Anna, Doktor Pakar Kanak2 kat Prince Court tu. Then, tiba lah masa untuk ambik darah Amani. Die punya lah meronta2 sampai nak termuntah dah tau die tu. Aku yg tgk ni ya Allah tuhan je yg tahu perasaan aku ni. Rasa nak hug die kuat2 tak nak bagi die menangis.  

 Ni gambar sebelum Amani kena ambik darah. Mummy Farah bagi die Feline the cat



Lepas dah settle ambik darah, terus dapat bilik. Memang efisyen lah urusan kat Prince Court ni. Dalam masa 45 minit macam tu kitorang dah dapat bilik dah. Alhamdulillah, Allah permudahkan urusan kitorang hari tu. Lepas dah settle semua benda, Datin Farah pun mintak diri nak pegi kedai die yg kat KL. So, tinggallah aku, husband aku ngan Amani. Masa masuk bilik ngam2 pulak orang serve lunch. So, suap Amani makan. Lepas makan, terus tido kan die. 

 Bilik die memang selesa habis lah. Semua area ade carpet kecuali toilet. Amani tido dalam baby cot, aku tido atas katil, husband aku tido kat sofa bed. 

 Masa ni Amani tido dengan Cat yg Mummy Farah die bagi. Cat ni boleh dijadikan selimut jugak

Petang we all takde buat ape pun. Paksu, Maksu ngan Abg Danish ade datang melawat and doktor ade datang tgk Amani. Doktor bagitau result blood test semua normal but Doktor kate no problem die just akan observe Amani for 24 or 48 hours ikut kehendak Datuk Faroz and Datin Farah. Aku ikut je lah mane yg terbaik. 



Belah petang sikit, tunang ateh Amani datang ngan ayah ngan kak long. Masa ni pulak husband aku keluar kejap pegi beli makanan. Kebetulan pulak cafe kat dalam Prince Court ni tutup hari ahad. Yang bukak nye Coffee Bean je. Terpaksa lah husband aku keluar pegi beli makanan die sebab makanan yg disediakan ni untuk baby ngan mak je. Bapak nye kena lah beli makanan kat luar. Nak makan kat Coffee Bean memang tak kena ngan tekak husband aku. Die kalau boleh, mesti nak kena makan nasi jugak. 

Malam pulak Atok, wan ngan ateh Amani pulak datang melawat. Tapi, kejap je diorang datang. Dalam pukul 9 diorang dah kena balik sebab nak ambik Tcha Amani kat airport. Lepas diorang balik, aku dah mintak husband aku tutup lampu semua sebab nak tidokan Amani. Sekali, Datuk ngan Datin datang melawat. Siap bawak mainan lagi untuk Amani. Bawak buah2 untuk mummy ngan ayah Amani. Segar bugar balik lah mata minah kecik ni. Diorang datang melawat pun lepas diorang balik kerja. Tak lama lepas tu dalam nak dekat pukul 10 lah jugak Datuk and Datin mintak diri nak balik. Lepas tu, takde makna nye Amani nak tido. Boleh pulak die sambung main. Aku tutup semua lampu baru die nak tido. 



 Aku tido dengan lenanya malam tu. Nurse masuk ambik temperature and check blood pressure Amani pun aku boleh tak sedar. Memang tido mati betul. Penat sangat kot jaga anak sakitkan. 


Part 3 to be continued.......



 

4 comments:

ayahmamilisa said...

alhamdulillah amani tak apa2..
chumils baju hospital amani..hehe :)

My Life My World said...

Bertuahnya Amani ... dapat papa dan mama angkat yang sangat caring. Mungkin hikmah di sebalik kejadian. Hanya Allah yang tahu.

Cik Juju said...

amani dah okei kan ezzah

eyzzah said...

Ayahmamilisa, Alhamdulillah Amani takde ape2. Cuma tangan die tu lah agak dalam jugak melecur tu.

Kak Fairos, Alhamdulillah, Allah pertemukan kitorang dengan orang yg baik2 dan bertanggungjawab.

Cik Juju, Amani dah ok dah Alhamdulillah.