Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Friday, October 25, 2013

Amani admitted to Prince Court Medical Centre Part 3

Isnin (21 Okt 2013) 

 Awal2 pagi aku dah terjaga sebab Amani dah bangun menangis2 nak susu. So, susukan die kejap then aku kejut husband aku suruh bangun layan Amani kejap sebab aku nak mandi dulu sebab nanti tak nak lah masa doktor datang nak check pepagi tu aku tak mandi lagi kan. So, Amani main2 ngan ayah die kejap. Segar rasa bile dapat mandi. Pastu, dalam pukul 7 pagi, breakfast pun sampai. Suap Amani makan dulu. Then, lepas makan, tido kan die. Masa doktor datang pagi tu pun Amani tengah tido. Doktor bagitau yg tak perlu risau pasal Amani. She is ok. Cuma tu lah aku risau jugak sebab demam die on and off kan. Tapi, mek comel ni demam demam jugak tapi lasak nye bukan main lagi.



 Dalam pukul 10 pagi macam tu husband aku nak balik rumah kejap sebab die nak ambik buku racun die sebab die ade exam pasal meracun next week nye. Tapi, baca nye tak lagi. So, aku dok lah ngan Amani kat bilik tu. Aku bawak jugak lah Amani jalan2 kat luar ward tu sebab aku pun rasa boring giler kot dok terperap je dalam bilik kan. Tapi, mek ni kalau dapat keluar, nak2 dapat berjalan lagi kan, habis semua orang nak di tegurnya. Jalan punya lah laju sampai tak sempat mummy die nak kejar.






Ngam2 masuk bilik, lunch pun dah sampai kat bilik. Suap Amani makan. Then, Paksu pun sampai. Lepas tu, tunggu husband aku pulak sampai sebab dah cakap ngan husband aku, aku nak keluar kejap nak pegi tempah baju untuk kenduri kawin adik aku kat Pertama Kompleks. Dalam pukul 1, husband aku sampai. Aku turun dalam pukul 1.30 tengahari. Mak and Syida ambik aku kat lobby and off we go to Pertama Complex. Lama giler kot aku tak jejak Pertama.

Lepas dah habis tempah baju, gi makan kat food court then terus balik ke Prince Court balik. Masa ni, abg azzam ngan umar ade sekali. Memang penuh lah bilik tu ngan kaum kerabat aku. Diorang lepak sampai ke malam. Malam tu, Datuk Faroz ngan Datin Farah datang melawat Amani lagi. Datuk Faroz mintak untuk Amani admitted lagi satu malam tapi, mak aku cakap, kalau Amani dah takde ape2 boleh balik dah kot. Mak aku bukan ape, aku mintak tolong mak aku jaga untuk malam ni sebab esok aku kena masuk kerja. Cuti aku dah tinggal satu hari je lagi. So, die tak nak dok lama2 kat hospital tu sebab tak selesa. Betul lah kan, walau seselesa mane pun hospital tu, dok rumah kite sendiri jugak yg best. betul tak?

Diorang pun duduk kejap je. Lepas Datuk ngan Datin balik, diorang keluar pegi makan kejap. Aku dok kat bilik tido kan Amani. Lepas aku tidokan Amani, kemas ape2 yang patut. Lepas husband aku dah balik from makan2, terus aku balik rumah. Malam tu mak aku ngan adik aku tolong jaga kan Amani kat wad. Alhamdulillah, terima kasih mak sebab tolong jagakan Amani. Kebetulan pulak husband aku ade kursus esok nye. Kalau tak, aku suruh husband aku je jaga kan Amani. 


Balik rumah tu aku tido sampai tak terjaga2 sampai ke pagi. Punya lah penat kan. 



Selasa (22 Okt 2013)


Hari ni mak ngan adik aku jaga kan Amani. Rindu nye lah aku kat Amani masa ni. Adik aku cerita Amani masa malam tu die terjaga dua kali menangis. Bagi susu pun tak nak. Adik aku kena dukung die ade lah dalam setengah jam. Pastu baru die tido balik. Mak aku bagitau hari ni doktor dah bagi balik. Aku pun call lah Kak Farah bagitau die yg Amani boleh discharge dah. Die suruh aku panggil Kak Farah je. Die tak bagi aku panggil die Datin. Rimas kate die. Ok lah, kak farah pun kak farah lah. 






So, dalam pukul 11 lebih die datang Prince Court settlekan bil semua and they all boleh balik dah. Masa Amani nak discharge tu, Kak Farah ade beli mainan lagi untuk Amani. Susah2 je beli mainan banyak2 untuk Amani. Sudah nye mek kecik ni tatau nak main yg mane. Hahaha. Siap belikan Themometer scan lagi for Amani. 





 Amani will definitely miss u Auntie Farah

Thanks Auntie Farah for the toys


Thanks Kak Farah and husband sebab concern pasal kes Amani ni and thanks for the friendship. Thanks jugak tau sebab ambik Amani jadi anak angkat Kak Farah. 



Ini lah kisah nya camane Amani boleh warded. Tak pasal2 jugak lah aku boleh kenal dengan boss besar Jakel dan tak pasal2 Amani boleh jadi anak angkat Kak Farah ni.

 

No comments: