Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, October 16, 2013

Jalan2 Melaka with Hubby, Atok and Wan

Hari sabtu lepas, aku and hubby aku ikut mak abah pegi Melaka sebab nak attend kenduri kawin. Asalnya wan ajak pegi hari jumaat lagi gi tido kat Melaka so takde lah penat sangat kan. Tapi, entah camane plan bertukar. Kitorang keluar rumah pagi sabtu tu dlm pukul 10 pagi dengan tak breakfast ape semua. Tapi, otw pegi Melaka tu, hubby berenti kat kedai makan ni beli kuih. Macam2 jenis kuih hubby beli. Amani pun breakfast kuih je pagi tu.


Masa otw tu, Amani memang tido so aku campak Amani kat wan. Hahaha. bukan lah campak. Gile ko nak campak anak sendiri kan. Tapi, wan yg offer pegang Amani. So, dapat lah aku regang2kan badan ni haaaaa.


Pegi Melaka ni memang bergantung pada GPS je. Memula tu memang sesat barat lah jugak. Tapi, dapat jugak lah cari rumah kawan abah. Lepas abah dah jumpa kawan die ape semua and makan2 kat kenduri tu, terus aku ajak abah pegi cari coconut shake ngan kuih keria kat limbungan. Nasib baik abah dok melayan je tekak aku ni haaaa. Kalahkan orang mengidam nak minum coconut shake nye. Hahahaha. Alhamdulillah, last week tak jadi pegi Melaka, this week jadi pegi terus aku suruh abah pegi jugak cari makanan2 tersebut di atas. 




Kuih kasturi ni, aku beli sekali 10 ketul. 7 bijik je masuk perut aku. Memang sedap giler kuih die. Aku siap bungkus bawak balik KL. Sampai ke malam tepung die still keras dan rangup. Kuih keria tu lagi lah aku tak sentuh langsung sebab rasa nak makan kejap lagi, sekali habissss. Hahahaha.

Balik rumah, malam tu pulak keluar pegi shopping barang2 makanan nak bawak pegi vacation esok nye. Macam2 lah yg di beli nye dengan roti lah, tuna, peanut butter, maggi big. Almaklum je lah kan, pegi vacation time raya haji, so takut kedai tutup. Makanan ni semua penyelamat lah kepada perut yg kelaparan nanti. 

 

 

No comments: