Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, October 29, 2013

Ke Jakel lagi

Hari sabtu lepas, kitorang semua pegi lagi ke Jakel. Tapi, kali ni tak pegi Jakel Shah Alam. Kali ni pegi Jakel KL je. Bile pegi Jakel KL tu, memang susah lah kan nak cari parking ape semua kan. Call Kak Farah and Kak Farah suruh je masuk parking khas kat depan Jakel tu.

Asalnye nak cari kain chiffon je for Syida punya baju reception. Tapi, bile dah sampai Jakel melarat2 sampai ke benda lain. Kak Farah pulak dengan baik hatinya bagi kitorang tukar kain yg dah di beli di Jakel Shah Alam kepada kain lain. Syukur sangat2. Punya lah lama kitorang dok kat Jakel tu sampai solat Zuhur pun kat Jakel. Daripada pukul 12 tengahari sampai lah ke pukul 4 petang kat jakel je. Amani pulak dah buat macam rumah die sendiri je kat Jakel tu siap berguling sane, berguling sini. Siap ade makan2 and minum2 lah.


Lepas dah habis urusan kat jakel, pegi pulak ke Ariani. Kat Ariani nak cari tudung untuk family members pakai masa majlis kawin tu nanti. Masa kat Ariani ni ramai lah pekerja2 die dok melayan Amani. Mummy nak pilih tudung pun aman lah sikit sebab ade orang jagakan Amani. Alhamdulillah, kat Ariani ni pun Kak Farah bagi special price. 





Lepas dah habis urusan pembelian tudung kat Ariani, we all pegi minum and makan kat gerai kat area Masjid India tu lah. Sedap betul Es Teller kat situ. Lepas makan, we all berpecah. Mak abah balik rumah. Aku, husband aku ngan adik2 aku terus pegi Midvalley sebab siti ngan syida nak cari barang diorang. Aku ni tukang bawak diorang je. Lagi pun dah lama tak bawak Amani pegi shopping complex. Tapi, sila lah duduk dalam stroller ye nak. Mummy tak larat nak kejar awak. Mummy tak shopping ape pun for Amani masa ni sebab dah puas shopping online dah baju2 Amani. Hahahaha.

Malam pulak we all dinner kat Dubu Dubu Korean Restaurant. 

 Bulgogi beef for mummy

Cheese Bibimbap for Ateh Amani

Balik tu singgah Cheras kejap sebab Tcha Amani nak hantar barang kat rumah kawan die. Then, terus balik rumah. Balik rumah semua flat. Penat giler kot.


No comments: