Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, February 13, 2014

Amani and her high chair

Hari tu ade ajak husband pegi Ikea sebab aku memang nak sangat belikan Amani high chair sebab nak ajar amani makan sendiri. Bukan sebab aku malas nak suap die makan ke ape. Saje suka nak bagi die makan sendiri. Alhamdulillah, Amani ok je duduk dalam high chair. Tapi, kalau die dok makan sendiri kat high chair die tu kalau makan nasi, berape banyak je lah nasi yg masuk dalam mulut die. Selebihnya memang jatuh ke bawah. Takpe2, proses pembelajaran namanye tu.  

Tapi, bile dah start makan kat high chair, nak makan kat high chair je lah. Ade satu hari tu aku nak cepat nak buat keje. So, aku nak suap Amani makan. Tak nak bagi die makan sendiri sebab kalau tumpah2 nanti akan ambik masa yg lama nak kemas2 ape semua kan. Amani tak nak, die nak jugak duduk dalam high chair die sambil menangis beriya2 macam kena pukul. Hai lah, anak anak. Kena lah layankan jugak Amani nak makan kat high chair die. Tak pasal2 je keje Mummy tergendala tau. 









 

2 comments:

ayahmamilisa said...

pandai amani makan sendiri..

eyzzah said...

Pandai sangat weh. Sekali ngan pandai wat sepah. Hahahaha. Mummy die jugak kena kemas. Lumrah lah tu kan ade anak kecik.