Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Monday, February 17, 2014

Amani and Stroller

Stroller Amani ni aku tak beli pun. Atok Amani yg hadiahkan. Nak beli stroller camni tak mampu weh. Mahal bebeno. Memang dah jadi tradisi kot kalau adik beradik aku yg dapat anak pertama mesti dapat stroller. Masa abg aku pun same. Cuma nye abg aku yg sorang lagi, die dah beli stroller siap2 dah. So, anak die dapat rantai emas lah. Cucu pertama setiap anak je yg dapat hadiah mahal camni. Masa abah suruh aku survey stroller ape yg aku nak, terus aku pun search lah internet. Hati dah terpaut pada Peg Perego Pliko Mini ni. Nak mintak Quinny mahal sangat lah. Takut nak mintak. Hahahaha. Peg Perego ni bagi aku memang menepati lah spesifikasi yg aku nak. Dengan ringan nye, dengan senang nak lipat. Dengan guna satu tangan je dah boleh lipat dah. Lagi satu, stroller ni tak bulky. Muat lah ngan keta comel aku tu. 

Bagi aku lah kan, stroller ni memang lah amat perlu tau. Satu keperluan kalau sesape yg ade anak kecik. Amani masa die baby, die tak nak sangat dok dalam stroller. Tatau lah kenape maybe tak selesa sangat kot. Tapi, skrg ni, tak payah suruh die dok kat dalam stroller tu. Die sendiri dengan rela suruh kite angkat die dok kat atas stroller tu. Maybe sebab skrg ni die banyak berjalan je kan and penat lah kaki tu kan. Tapi, ade at time kite akan keluarkan jugak die daripada stroller tu and bagi die jalan. Tapi, mummy ngan ayah lah kena gigih pulak mengejar die kan. Bawah ni ade gambar Amani kat atas stroller.









 

No comments: