Wedding Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Birthday ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Birthday Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, November 18, 2014

Alhamdulillah and confirmed its twin

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi sekarang ni mummy tengah pregnant anak kedua. Tak sangka pulak mummy tengah pregnant twin baby. So, secara automatic nya mummy tengah pregnant anak kedua dan ketiga mummy. Alhamdulillah. 





Mummy dapat tau mummy pregnant masa tu sebelum pegi Sydney for family vacation. Exact date yg mummy confirmed pregnant is on my birthday itself on 5th October. Alhamdulillah, hadiah hari lahir untuk mummy. Mummy punya lah takut nak naik flight sampaikan mummy mintak pendapat 3 org doktor untuk confirm kan boleh ke tak mummy naik flight nak pegi Sydney sebab risau jugak kan sebab early pregnancy lagi kan. Masa tu mummy pregnant 6 weeks. Alhamdulillah, ketiga2 doktor yg mummy jumpa semua kate ok je kalau mummy nak fly. Tapi, kena banyakkan berjalan masa dalam plane nanti. Masa mummy jumpa doktor sebelum nak fly tu, doktor mmg ade scan perut mummy nak tgk baby. Tapi, mummy tgk ade dot kecik. So, mmg confirmed mummy pregnant dalam rahim. 

Back to the story, perjalanan mummy pegi Sydney semua berjalan lancar cuma nya bile kat sane, mummy tak banyak berjalan sangat sebab letih kan. Balik from Sydney, mummy terus pegi jumpa doktor mummy nak tau condition mummy. Dah lepas borak ape lebih kurang semua, tiba masa untuk scan anak mummy dalam perut ni. Masa tengah scan tu, Doktor Sabrina cakap lah kat mummy, eh, saya nampak macam ade dua je baby ni. Terus masa tu die suruh mummy tunggu kejap sambil die panggil Doktor Dahlia untuk confirm kan. Then, datang pulak Doktor Dahlia scan perut mummy and Alhamdulillah confirmed mummy pregnant twin. Masa tu mummy blur tak tau nak buat reaksi macam mane tapi, yg mummy ingat mummy sempat tadah tangan ucap syukur Ya Allah. 

Doktor Sabrina pun excited bile tau mummy pregnant twin sebab die tau lah berape lama mummy try to conceive kan sebab mummy selalu jumpa die untuk khidmat nasihat pasal sakit puan ni. Harap2 pregnancy mummy kali ni tak banyak sangat masalah macam mummy pregnantkan kakak Amani. Doakan mummy ye kawan2 semua. 


p/s : I still couldn't believe that i'm carrying a twin babies inside my womb until i see the ultrasound. Subhanallah. I love u babies and i love father of the baby more.



2 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alhamdulillah .... tahniah eyzzah.. take care tau .. rezeki berdouble tu ;-)

eyzzah said...

Thanks Diana.